Langweer

In een van de mooiste dorpstraten van ons land vindt u ons gezellige Italiaanse restaurant

Als watersporters richting Langweer varen dan zien ze al van verre de kerktoren boven de bomen uittoornen. De Hervormde kerk met toren stammen uit 1777 en is in 1923 gerestaureerd onder leiding van architect G.J. Veenstra. De kerk is een rijksmonument.Terwijl lang geleden Langweer uitsluitend via een zandpad te bereiken was, is Langweer altijd goed bereikbaar geweest over het water. Logisch dat het dorp altijd een watersportdorp is geweest.

Door haar centrale ligging is Langweer een ideale uitvalsbasis om prachtige zeiltochten te maken. Bij iedere windrichting is gemakkelijk een passende zeilroute uit te zoeken. Sneek, Heeg, Lemmer, Sloten en andere bekende watersportplaatsen zijn prima te bereiken per boot. In het kleine, maar gezellige centrum van het dorp zijn nog veel oude en prachtige gebouwen bewaard gebleven. De eeuwenoude lindebomen geven de hoofdstraat een schilderachtig aanzien. Een wandeling door het dorp is daarom zeker de moeite waard.Niet alleen de watersporter komt in Langweer aan zijn trekken. Er zijn prachtige fiets- en wandeltochten te maken. Dit is een ontspannen manier om kennis te maken met de Friese cultuur, zoals bijvoorbeeld het Fierljeppen op de Fierljepschans in Joure of het Skûtsjesilen op de Friese Meren.

750 jarig bestaan

In 2006 vierde Langweer haar 750 jarige bestaan. Het is inmiddels een echt toeristisch dorp waar elk jaar veel mensen naar toe komen om hun vakantie te vieren.

Evenementen Langweer

Amsterdamse dag
Rommelmarkt in Juni.

Skutsjesilen
Zeilwedtrijden in de beroemde Friese skutsjes in Augustus.

Langwarder Merke
De laatste donderdag van augustus t/m de zondag erna is het Langwarder Merke, Langweerder Dorpsfeest.