Wijnen

3 miljoen Italianen drinken elke dag een Aperol Spritz!

Je hoeft niet in Italië te verblijven om te genieten van een heerlijke Spritz! In Langweer bij ons in de zaak misstaat zo’n mooi drankje ook niet. (Aperol met Prosecco, Spa-rood en een schijfje citroen met een schijfje sinaasappel). Een leuke aperitief als start van een Italiaans diner. We hebben ons laten vertellen dat er elke dag 3 miljoen Italianen een koele en feestelijke Spritz als aperitief kiezen.

Onze wijn “Beste Italiaanse huiswijn 2014”

Wij hebben uit het opkomende Italiaanse gebied ‘Le Marche’ een assortiment samengesteld van het wijnhuis Cantina Offida. Cantina Offida is een wijncooperatie rondom het dorp Offida waarbij de lokale wijnbouwers zijn aangesloten. Met hulp van een vinologen team slaagt men erin goede kwaliteit wijnen te maken.

Onze rode huiswijn Offida Rosso Piceno 2013 is in 2014 door een jury van Italiaanse restaurant eigenaren en wijnschrijver Harold Hamersma uitgekozen als beste Italiaanse huiswijn 2014!

Deze wijn is gemaakt van een blend van Sangiovese en Montepulciano druiven. De wijn past volgens ons prima bij de pizza’s en pasta’s van Buona Cucina.De witte huiswijn Offida Passerina IGP 2013 is gemaakt van de lokale Passerina druif. De heerlijk geurende wijn, koel geserveerd, kan eigenlijk de hele dag door gedronken worden.Hierbij onze selectie van de rode en witte wijnen, biologisch geteeld ,minimaal gebruik van sulfiet en geheel geproduceerd van lokale druiven.

Rosso

1. Offida Rosso Piceno 2013 D.O.P.

  • Italiaanse huiswijn van het jaar 2014 (A Tavola, jury restaurant eigenaren,wijnschrijver Harold Hamersma)
  • 50% Sangiovese/50% Montepulciano blend. Stoere wijn met karakter. Soepel, goed passend bij pizza en pasta’s.2.


Offida Rosso Piceno Superiore 2010 D.O.P.

  • 70% Montepulciano/30% Sangiovese druiven
  • 18 maanden houtlagering geeft warme, zachte en langere afdronk.

Bianco

1. Offida Passerina IGP 2013
Heerlijke geurende witte wijn. Wijn voor hele dag. Populair. Zou prima huiswijn kunnen zijn.


2. Offida Verdicchio dei Castelli di Jesi classico 2013
Italianen drinken bij voorkeur de Verdicchio wijn bij visgerechten


3. Offida Peccorino 2013
Favoriete wijn van sommeliers. Mineralen. Heeft een krachtige maar toch elegante smaak goed passend bij een culinair menu .